Ariana Roe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sen

Sníval sa mi sen. Išla som do jednej psychologickej poradne, aby mi urobili IQ testy. Bála som sa a preto ma zavreli do stajne s okrídlenými koňmi. Okrídlené kone hlasito erdžali a ja som si pripadala ako výstavnej sieni. Niekto mi raz povedal, že vo výstavnej sieni erdžia kone a tak som si to zapamätala.

Písali sme test. Ja, chlapík s kryštálovou fajkou sediaci v ľavom rohu a erdžiace okrídlené kone. Písmenká z testu vyletúvali do vzduchu a tvorili kaligramy. Veľmi ma to pobavilo. Smiala som sa na celú stajňu spolu s erdžiacimi koňmi. Bolo to také zvláštne.

Potom prišli vojaci v plynových maskách a pozbierali testy. Bola som rozjarená. Cítila som sa ako erdžiaci kôň, ktorý práve zjedol čokoládovú zmrzlinu. Celá som sa rozpúšťala a splynula so stoličkou. Necítila som žiadnu vinu. Tancovala som so svetluškami ako počas svätojánskej noci, pila som nektár z lišajníka a potom prišiel advokát v kockovanom obleku. Kravatu mal však nakrivo, preto som usúdila, že nemôže byť advokát. Podišiel ku mne a povedal smútočným hlasom: „Je mi ľúto, slečna. Ste dement.“ A vtedy sa mi zrútil dosiaľ starostlivo poskladaný legový svet.


poviedky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014